Voorzitter aan het woord

Met de vakantiemaanden komen er weer heel wat leuke activiteiten aan, die je in en om de stad Gent kunt
doen. En wij hebben voor u een gouden tip: waarom eens niet deelnemen aan de Gentse Buitenband, een
van de gezondste activiteiten van de Gentse Feesten?

De Landelijke Gilden van het gewest Gent organiseren op 28 juli voor de 29e maal de Gentse Buitenband,
het grootste fietsevenement van de Gentse Feesten. Overtuigd dat we ook in en rond Gent mooie tochten
kunnen maken, ontwikkelden enkele vrijwilligers opnieuw prachtige fietstochten. Dit jaar kunnen we opnieuw rekenen op meer dan 300 medewerkers om van de laatste zondag van de Gentse Feesten een feest te maken op een 4-tal hoeves rond Gent.

Iemand die de Gentse Buitenband kent, weet dat we garant staan voor sfeer en gezelligheid op alle locaties. Jong en oud vinden hun gading bij ons, want we zorgen voor muziek en kindvriendelijke ontspanning op alle start- en enkele stopplaatsen.

Met de Gentse Buitenband trekken we dit jaar de kaart van enkele prachtige (natuur)domeinen in de ruime regio rond Gent. Je kunt er onder meer genieten van het Poekepark, domein Borgwal in Vurste, het park rond het kasteel van Wippelgem en het kasteel Rozelare in Lochristi. Tussen die parken liggen kleinere en grotere dorpen en is er land- en tuinbouwbedrijvigheid. Er zijn zowel grote als kleine land- en tuinbouwbedrijven, sierteelt, veeteelt en groenteteelt, gangbare of biologische landbouw, gespecialiseerde bedrijven en bedrijven met meerdere productietakken, bedrijven gericht op consumenten en bedrijven gericht op het leveren van hun producten naar de industrie. Elk bedrijf heeft zijn plaats en is broodnodig in het agro-businesscomplex.

Ook nu willen we de groeiende problematiek aan de kaak stellen van het zwerfvuil in de bermen en op de akkers en de weiden. Met volle overtuiging scharen we ons achter de nationale actie van Landelijke Gilden. Aan de hand van allerlei borden, die Landelijke Gilden met Mooimakers.be heeft gerealiseerd, willen we onze deelnemers sensibiliseren om samen een proper platteland en buurt te creƫren. De kinderen kunnen de kleurplaat uit de folder inkleuren en daarmee ook een mooi bruikbaar cadeau winnen met daarop Gil de Muis, de nieuwe mascotte rond gezinsvriendelijke activiteiten bij Landelijke Gilden. Meer info vind je bij de tekening zelf.

Graag nodig ik jullie dan ook uit naar de 29e Gentse Buitenband, een van de sportiefste, gezondste en zeker ook mooiste evenementen van de Gentse Feesten. Samen met onze vrijwilligers maken we er weer een mooi evenement van, waarop jij en je gezin niet kan ontbreken.

Tot de 28e juli, tot op de Gentse Buitenband

Erik Stobbeleir
Voorzitter

Geef een antwoord