De nieuwste editie van de Gentse Buitenband Krant is er!

De nieuwste editie van de Gentse Buitenband Krant is er!

De nieuwste editie van de Gentse Buitenband Krant is er! 
Je vindt hier alle informatie over de komende editie van de Gentse Buitenband in terug.
Dit jaar gaat het hele gebeuren door op zondag 23 juli, deze keer met speciale aandacht voor de kleinsten onder ons door de nieuwe routes voor de kids naast de kinderanimatie op de verschillende startlocaties. Meer uitleg kan je terugvinden op de pagina met de routes.
We willen jullie dit jaar ook attent maken op de actie ‘Hou jij het mee proper?‘, waarmee we  onze bijdrage willen leveren om zwerfvuil aan te pakken.
Wil je je steentje bijdragen? Laat dan even je contactgevens achter via de contactpagina

Hou jij het mee proper?

Hou jij het mee proper?

Dit jaar willen we met de Landelijke Gilden aandacht vragen voor de groeiende problematiek van het zwerfvuil in de bermen en op de akkers en de weiden. Met volle overtuiging scharen we ons achter de nationale actie van Landelijke Gilden, die aandacht besteed aan de zwerfvuilproblematiek. Maar we doen net dat tikkeltje meer.

Aan de afdelingen van Landelijke Gilden wordt namelijk gevraagd om het engagement en peterschap op te nemen om een stukje van hun gemeente proper te houden. Dankzij de ondersteuning van de  Provinciale landbouwkamer van Oost-Vlaanderen kunnen we iedere deelnemer aan de Gentse Buitenband een nuttig gadget aanbieden.  

Heb jij ook zin om mee te werken om onze bermen, akkers en velden in en om Gent zwerfvuilvrij te maken en te houden ?  Aarzel dan niet en geef je contactgegevens via de contactpagina op, zodat we je kunnen contacteren voor onze verdere acties hierrond.

Meer informatie vind je  op www.mooimakers.be

Kids centraal

Kids centraal

Al jaren is de Gentse Buitenband een familiegebeuren en dit jaar staan de jonge kinderen centraal. 

Vanuit 3 startplaatsen stelden we een speciale route samen speciaal voor (nog jongere) kinderen.  De afstanden op deze routes variëren van 3.5 tot 10 km en lopen langs rustige paden in de buurt van de startplaatsen. Een overzicht:

Desteldonk:       3.5 km  –  KIDSROUTE
Wondelgem:     10 km  –  KIDSROUTE
Zwijnaarde:       6 km  –  SPEELPLEINROUTE
Drongen:            25 km – KINDVRIENDELIJKE KORTE EN LANGE B(r)OEKENROUTE

De startplaatsen zelf krijgen ook een ‘kids-touch’.  In Zwijnaarde ligt een heus minitractoren-parcours, er zijn springkastelen en schminkstanden op de eindstops.  Drongen laat de kinderen goochelen.   Ook wordt op enkele eindstops aan ballonplooien gedaan.  Kortom, kinderen komen echt aan hun trekken en … vanuit de Gentse Buitenband zorgen we voor democratische prijzen voor dranken en hapjes

Voorzitter aan het woord

Voorzitter aan het woord

De vakantie nadert weer met volle schreden.  De Gentse Feesten kondigen zich weer aan.  En zoals een goede traditie wil, organiseren we met de Landelijke Gilden van het gewest Gent, de Gentse Buitenband.  Precies omdat we aandacht willen geven aan de mooie open ruimten, die er nog rond Gent zijn, zijn jaarlijks meer dan 300 medewerkers in de weer om van de laatste zondag van de Gentse Feesten een feest te maken op een 4-tal hoeves rond Gent. Sfeer en gezelligheid en prachtige fietsroutes rond en in de omgeving van Gent, daarvoor staan we zoals altijd garant.  

Ik ben dan ook fier om als voorzitter van de Gentse Buitenband jullie uit te kunnen nodigen naar een van de mooiste evenementen van de Gentse Feesten.  Samen met onze vrijwilligers maken we er weer een mooi evenement van, waarop jij en je gezin niet kan ontbreken.