Routes 2021

Hoeve Polfliet, Lindestraat 42

6 km: Koppelingsgebied wandeling 

25km: Axels Vaardeken route

Voor de Axels Vaardeken route rijden we richting Mendonk. Langs de Moervaart rijden we tot de Kalve Brug richting Axels Vaardeken. Op de terugweg passeren we Wachtebeke en Sint-Kruis-Winkel.

45km: De Grensroute

Voor de Grensroute rijden we richting Mendonk. Langs de Moervaart rijden we tot de Kalve Brug richting Axels Vaardeken. In Wachtebeke rijden we richting Langelede. Deze weg wordt gevolgd tot tegen de Nederlandse grens. Langs Overslag en Sint-Kruis-Winkel rijden we terug naar Desteldonk.

Hoeve Lootens, Vroonstalledries 66

Koetjeboe-wandeling

25km: De Slindonkoute

We vertrekken vanuit de Lootenshoeve richting Mariakerke. We rijden voorbij het Dreefkasteel, het Kasteel Ten Velde in Lovendegem en het Kasteel van Vinderhoute, Drongen binnen. De Oude Abdij, de Sint-Gerolfkerk zijn in het centrum van Drongen mooie bezienswaardigheden. Langs het Bulkenlandschap, de Paradijskouter, het Leeuwenhof en de Bourgoyen rijden we terug naar Wondelgem.

45km: De Schipdonkroute

We vertrekken vanuit de Lootenshoeve richting Mariakerke. Via Vinderhoute en Lovendegem rijden we naar Zomergem en Waarschoot. Onderweg zijn er tal van bezienswaardigheden te ontdekken, o.a. het Kasteel Dons de Lovendegem, het voormalig klooster in Beke en het Brouwershuis in Waarschoot. Via Zomergem rijden we naar de Sluis van Schipdonk. Hier ontmoet het kanaal Gent-Oostende (de Brugsevaart) het Schipdonkkanaal. We rijden verder door naar Landegem om via Drongen en Mariakerke terug te keren naar de Lootenshoeve.

De Campagne, Gijzelstraat 12

7km: Vinderhoutse bossen wandeling

Over een tocht van 6 à 7 km verkennen we de ruime omgeving van het Landgoed De Campagne langsheen oude en nieuwe paden, door de groenpool de 3Vinderhoutse bossen”. Op een rustig moment kan je hier of daar een ree spotten, genieten van een wijds zicht en totaal onverwacht een verborgen kantje ontdekken. Geniet ervan!

25km: Langs het water naar Gent

Dit jaar gaan we op verkenning langsheen de vele waterwegen die Gent omringen of doorkruisen en maken gebruik van nieuwe onderbruggingen, verbrede fietswegen en fietsstraten. Van op het Landgoed De Campagne in Drongen duiken we de velden in richting Vinderhoute en Lovendegem. Daar pikken we in op de Brugse Vaart die ons langs de Speybrug door de “Groene velden” naar Mariakerke brengt. Liefhebbers kunnen even verpozen of spelen in het Park Claeys-Bouüaert. Via de Brugse poort bereiken we de Coupure. Aan de Nieuwewandeling is het nog even uitkijken door de werkzaamheden. Van de Verlorenkost gaat het in 1 rit naar de Leie die ons stroomopwaarts terug naar Drongen brengt. Terug op het Landgoed kan je nagenieten in onze Campagne-bar. Welkom !
Je hebt vandaag wellicht een record aantal onderbruggingen genomen. 

45km: Raveelroute

Met deze fietstocht starten we vanuit het Landgoed de Campagne te Drongen. Langs Landegem en Baarle komen we  in Leerne en het kasteel van Ooidonk en fietsen langs de Maaigemdijk en de  Leieoever tot Deinze. We passeren de  FERM troostplek in Petegem en  fietsen verder langs de Machelse binnenweg tot in Machelen a/d Leie. In Machelen komen we volledig in de sfeer van Roger Raveel . We passeren , het Raveelmuseum, de muur van de verbeelding en speciaal voor ons is er mogelijkheid tot bezoek aan de kapel, in de Posthoornstraat,70 A, vlak voor de spoorweg. De ganse kapel is geschilderd door Roger Raveel  en ingericht rond het thema ‘religie van het leven ‘.Hij moderniseerde de eeuwenoude christelijke symboliek op een unieke wijze. Hij verrijkte de kapel met fresco’s en schilderijen, maar ook beelden, glas-in-loodramen, een altaar en een tabernakel De kapel is enkel te  bezoeken met een ervaren gids na inschrijving vooraf via: Inschrijven voor bezoek kapel of via QR-code. (Er is een bezoek mogelijk op zaterdag 24 juli (14u en 15u30) of zondag 25 juli (11u30 en 14u), inschrijven is verplicht, bijdrage is vrij.)
Via het fietspad F5 komen we terug in Petegem en door het stadsbos van Deinze fietsen we terug langs Deurle en Latem, langs de prachtige molen in werking, het typische kerkje en de leiemeersen.We  steken de Leie terug over via Baarleveer (gesloten tussen 13u en 14 u, open tot 19u). Daarna gaat het richting startplaats naar het prachtige domein de Campagne te Drongen – Luchteren, waar we rustig nagenieten onder het goedkeurend oog van de bronzen “drie paterkes” van MaRf.

De Krekelhoeve, Krekelstraat 17 

8km: Zwijntjeswandeling

Deze zwijntjeswandeling vertrekt uiteraard op de Krekelhoeve en doet met zekerheid het Zwijntjesbos, de dorpskern van Zwijnaarde en het speelplein Hekers aan.

25km: Zalig fietsen

We starten op de Krekelhoeve en na een paar bochten fietsen we al snel door landelijk Zwijnaarde. Via het pittoreske Zevergem en het Doornhammeke rijden we naar de Schelde en volgen die tot aan het tankstation waar we rechts gaan en de N60 dwarsen (verkeerslichten!). We fietsen door de dorpskern van Eke en de nieuwbouwwijk De Biesten.

We gaan langs het station van Eke verder richting De Pinte en nemen uiteindelijk de fietssnelweg richting Gent. We houden het echter rustig en aan een gezapig tempo komen we via Rijvisschepark terug in Zwijnaarde. We fietsen nog langs het Domein de Ghellinck waar nog duizenden kilo’s oorlogsmunitie uit WO II verspreidt ligt en komen terug aan op de Krekelhoeve waar een verfrissend drankje op ons wacht.

45km: De oude Schelde-armenroute

Startend op de Krekelhoeve fietsen  we na een paar bochten al snel door landelijk Zwijnaarde. Via het pittoreske Zevergem en het Doornhammeke rijden we naar de Schelde die we volgen tot in Gavere. Via heerlijke bospaden langs visvijvers bereiken we Dikkelvenne, ook bekend om de Christianabronnen die een verfrissend mineraalwater leveren. We fietsen verder langs oude Schelde-armen, het natuureducatief centrum De Kaaihoeve. We genieten van de rust op het grondgebied van Zingem en Asper, laten Eke rechts aan ons voorbijgaan en nemen uiteindelijk in De Pinte de fietssnelweg richting Gent. We houden het echter rustig en aan een gezapig tempo langs onder meer het station van De Pinte komen we via Rijvisschepark terug in Zwijnaarde. We fietsen nog langs het Domein de Ghellinck waar nog duizenden kilo’s oorlogsmunitie uit WO II verspreid ligt en komen terug aan op de Krekelhoeve waar we van een afsluitend drankje kunnen genieten

Tijdens de editie 2021 wordt er GEEN Gentse Buitenband (85 km) langs de verschillende startplaatsen ingericht.